ГлавнаяКомментарииОтопительный сезон 2024-2025Д.Шмигаль: "Провели перше засідання Штабу з підготовки до осінньо-зимового періоду 2024/25 років"

Д.Шмигаль: "Провели перше засідання Штабу з підготовки до осінньо-зимового періоду 2024/25 років"

Потреба в нарощенні допомоги від партнерів. У Фонді підтримки енергетики України зібрано понад 410 млн євро. Стартує нова програма USAID для української енергетики вартістю $190 млн.
«Повели перше засідання Штабу з підготовки до осінньо-зимового періоду 2024/25 років. Наша мета — подолати наслідки російського терору, модернізувати та адаптувати систему паливно-енергетичного комплексу до нових викликів, зробити так, щоб восени та взимку в домівках українців було світло й тепло», - про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пиеш "Україна Комунальна". 
 
Він повідомив, що акцентував на викликах, які стоять перед Штабом: 
 
«Масштаби руйнувань. Знищено або пошкоджено понад 800 об’єктів теплопостачання. Ми втратили до 8 ГВт енергогенерації. Щоб відновити втрачене, потрібна колосальна сума — близько $1 млрд. 
 
Потреба в нарощенні допомоги від партнерів. У Фонді підтримки енергетики України зібрано понад 410 млн євро. Стартує нова програма USAID для української енергетики вартістю $190 млн. Нам потрібно подвоїти зусилля в залученні ресурсів. 
 
Фінансово-економічний стан підприємств енергетики й теплопостачання. Потребуємо дієвих механізмів її розв’язання. 
 
Заслухали інформацію від профільних міністрів та керівників енергетичних підприємств щодо проходження попереднього опалювального сезону й підготовки до наступного. 
 

За підсумками доповідей дав завдання Міненерго й Мінінфраструктури затвердити графіки ремонтів енергетичних об’єктів та кроків щодо посилення їхнього захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років», - заявив Шмигаль. 

 
Комментарии (0)