ГлавнаяНовости ЖКХГазоснабжение"ДТЕК" підтримує вільну торгівлю газом із ЄС

"ДТЕК" підтримує вільну торгівлю газом із ЄС

Енергохолдинг "ДТЕК" сподівається на перегляд рішення про заборону експорту газу після закінчення опалювального сезону 2023/2024
Енергохолдинг "ДТЕК" сподівається на перегляд рішення про заборону експорту газу після закінчення опалювального сезону 2023/2024, про це зазначив його СЕО Максим Тімченко, пише "Україна Комунальна".
 
"Я сподіваюся, що після другого опалювального сезону прийде час переглянути це питання. Звісно, у держави мають бути всі можливості, щоб вплинути на ситуацію, коли вона бачитиме, що відкриття експорту газу якось позначається на енергобезпеці, на наявності газу в країні", - розповів Тімченко в ексклюзивному бліцінтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
 
За його словами, Україна не може собі дозволити жити на закритому ринку.
 
"Ми вже частина Європи. І ціни на електроенергію, на газ мають корелюватися з європейськими. В електроенергії вони вже є: у нас дефіцит - ми імпортуємо, профіцит - експортуємо. Те ж саме має бути і на газовому ринку", - наголосив голова "ДТЕК".
 

При цьому він зазначив, що для компанії як гравця на ринку не самоціль видобути газ і відвезти його в Європу, а навпаки, цього року вона сама використовувала можливість зберігання газу в Україні. 

 
Комментарии (0)