ГлавнаяПубликацииГазоснабжение"Газмережі" оприлюднив кошторис за обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання

"Газмережі" оприлюднив кошторис за обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання

Національний оператор "Газорозподільні мережі України" сформував орієнтовний кошторис технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирних будинках та гуртожитках
Національний оператор "Газорозподільні мережі України" сформував орієнтовний кошторис технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирних будинках та гуртожитках, про це повідомляє пресслужба національного оператора, пише "Україна Комунальна".
 
Точні суми буде визначено після проведення перших робіт на об’єкті, наголошується в повідомленні.
 
Про орієнтовну вартість ТО ВСГП на 2024 рік для всього багатоквартирного будинку і окремо для кожного споживача газу в ньому можна дізнатися на офіційних сайтах філій ТОВ "Газмережі".
 
Але, це стосується споживачів, які уклали договір на технічне обслуговування з відповідною регіональною філією "Газмереж".
 
Як зазначається на сайті національного оператора, усі споживачі багатоквартирних будинків, які:
  • мають газові мережі спільної власності;
  •  
  • не мали до 07.12.2023 року існуючих договорів на ТО ВБСГ багатоквартирного будинку;
  •  
  • не подали Заяву про укладення договору на ТО ВБСГ багатоквартирного будинку;
  •  
  • не повідомили Оператора ГРМ про укладення договору на ТО ВБСГ багатоквартирного будинку з іншим суб’єктом господарювання, який має право на виконання таких робіт,
  •  
  • вважаються такими, що приєдналися до умов Типового договору.
Спосіб оплати техобслуговування газової мережі в будинку визначено в договорі.
 
Передбачено оплату:
  • або єдиним платежем управителем від імені усіх співвласників і за їхній рахунок;
  •  
  • або окремими рахунками від кожного мешканця.
Дізнатися, який саме варіант буде в конкретного споживача, можна в балансоутримувача.
 
Також "Газмережі"інформують, що періодичність робіт з техобслуговування залежить від строку експлуатації мереж. Так, внутрішньобудинкові системи, строк експлуатації яких становить до 25 років, мають обслуговуватись один раз на 5 років. Якщо строк експлуатації понад 25 років – раз на 3 роки.
 
Графіки проведення робіт наразі формуються. Національний оператор запевняє, що опублікує їх, щойно вони будуть готові.
 
При цьому, наголошують "Газмережі", третя платіжка за газ, тобто за ТО ВБСГ, буде надходити у тому місяці, у якому буде проводитись технічне обслуговування за визначеним графіком. Відповідно, плата за роботи буде нараховуватись раз на 3 або 5 років.
 

Нагадаємо, починаючи з 2024 року власники квартир щороку знову почнуть отримувати нарахування за технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирних будинках. Такі нарахування здійснювалися до 2020 року, однак зникли після початку реформування газового ринку та появи двох платіжок – за газ і доставку. 

 
Комментарии (0)