ГлавнаяНовости ЖКХГазоснабжениеГазопостачання у двох західних регіонах надаватимуть новостворені філії нацоператора

Газопостачання у двох західних регіонах надаватимуть новостворені філії нацоператора

НКРЕКП ухвалила постанову, згідно з якою з 1 січня 2024 року нацоператор «Газорозподільні мережі України» отримав право на здійснення господарської діяльності з розподілу природного газу у Закарпатській і Рівненській областях
НКРЕКП ухвалила постанову, згідно з якою з 1 січня 2024 року національний оператор «Газорозподільні мережі України» з Групи Нафтогаз отримав право на здійснення господарської діяльності з розподілу природного газу у Закарпатській і Рівненській областях, пише "Україна Комунальна".
 
Послуги газопостачання клієнтам у двох західних регіонах надаватимуть новостворені філії національного оператора. Раніше такі послуги у цих областях надавали приватні компанії, зокрема АТ «Рівнегаз» і АТ «Закарпатгаз».
 
Старт процесу було дано у листопаді 2022 року, коли Уряд ухвалив рішення про переукладення договорів експлуатації газорозподільних мереж державної форми власності, яке запустило процес повернення державного майна під контроль держави.
 
На Закарпатті і Рівненщині філії національного оператора будуть забезпечувати «блакитним паливом» близько 553 тисячі клієнтів. Після зміни оператора особові рахунки та тарифи на розподіл газу залишаться незмінними, а реквізити для оплати буде оновлено.
 

Нагадаємо, з початку 2023 року під контроль держави перейшли вже 27 газорозподільних підприємств. 

 
Комментарии (0)