ГлавнаяКомментарииЭлектроэнергетикаГ.Галущенко: "Будемо стягувати з росії компенсацію за збитки енергосектору через суди"

Г.Галущенко: "Будемо стягувати з росії компенсацію за збитки енергосектору через суди"

Українські енергетики продовжують верифікацію пошкоджень, які були завдані енергосектору останньою масованою російською атакою 22 березня
Українські енергетики продовжують верифікацію пошкоджень, які були завдані енергосектору останньою масованою російською атакою 22 березня, про це розповів Міністр енергетики України Герман Галущенко, пише "Україна Комунальна".
 
«Це була наймасштабніша атака за весь період великої агресії. Повного розуміння, наскільки зруйновано об’єкти, у нас поки немає. Є великі завали, зараз їх розбирають, не всюди є доступ до устаткування, щоб перевірити стан. Стосовно сум збитків – реальні цифри будуть зрозумілі після верифікації пошкоджень. Але я думаю, що йдеться точно про мільярди. Безумовно, ми всі ці суми будемо надалі вимагати від агресора у відповідних судових позовах», - зазначив Міністр.
 
Для стабілізації ситуації в енергосистемі наразі не розглядається питання призупинення експорту електроенергії: «Я не бачу сьогодні, що це якось драматично вирішить нашу ситуацію. Зараз немає ніяких рішень щодо тарифів, долі ПСО чи заборони експорту. Зараз ми фокусуємось на фіксуванні наслідків атак. Тоді ми вийдемо на цифри, строки відновлення і від цього вже будемо ухвалювати рішення з відповідних питань».
 

Водночас очільник Міненерго зазначив, що Україна має можливість імпортувати електроенергію з європейських країн. На сьогодні передбачається можливість імпорту до 1,7 ГВт, водночас Україна звертається до ENTSO-E щодо збільшення відповідних обсягів. 

 
Комментарии (0)