ГлавнаяКомментарииОтопительный сезон 2023-2024Г.Галущенко: "Ми дуже відповідально готуємось до опалювального сезону"

Г.Галущенко: "Ми дуже відповідально готуємось до опалювального сезону"

Міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі Спільного телемарафону #UAразом розповів про процес підготовки енергосистеми до осінньо-зимового періоду.
Міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі Спільного телемарафону #UAразом розповів про процес підготовки енергосистеми до осінньо-зимового періоду.
 
«Ми дуже відповідально готуємось до опалювального сезону враховуючи всі ризики. Затверджено відповідні плани, ми рухаємось у встановлених термінах. Ці плани передбачають необхідну ремонтну кампанію, дотримання відповідного балансу виробництва електроенергії та газопостачання в період опалювального сезону. Ми впевнені, що ми ці плани реалізуємо», - наголосив Герман Галущенко.
 
Відбуваються заходи з підвищення безпеки енергетичної інфраструктури, зокрема, газової.
 
«Питання безпеки є ключовим з точки зору стабільності газопостачання. Ми над цим питанням працюємо і залучаємо до цього Збройні сили України», - зазначив Міністр.
 
Він запевнив, що вже зараз джерела та обсяги постачання енергоресурсів, а також їх логістику ретельно прораховують для всіх можливих сценаріїв.
 
«Ми працюємо над тим, щоб забезпечити відповідну кількість енергоресурсів, зокрема, вугілля, в першу чергу, за рахунок власного видобутку», - пояснив Герман Галущенко.
 
За його словами, заборона підвищення тарифів на комунальні послуги не відобразиться на стабільності енергопостачання.
 
«Енергетична система України є настільки стійкою і багатогранною, що ми можемо забезпечити стабільність тарифів для населення. Навіть в умовах війни система функціонує стабільно», - підсумував Міністр.
 

Разом з тим він закликав споживачів до відповідального споживання ресурсів, аби не допускати їх марнування в умовах війни. 

 
Комментарии (0)