ГлавнаяКомментарииГазоснабжениеГ.Галущенко: "Ми не плануємо укладати жодних додаткових угод до транзитного контракту"

Г.Галущенко: "Ми не плануємо укладати жодних додаткових угод до транзитного контракту"

Україна не планує продовжувати транзитний контракт з російським «газпромом» після 31 грудня 2024 року, про це розповів Міністр енергетики України Герман Галущенко
Україна не планує продовжувати транзитний контракт з російським «газпромом» після 31 грудня 2024 року, про це розповів  Міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі Національного телемарафону «Єдині новини», пише "Україна Комунальна".
 
«Я можу підтвердити, що ми не плануємо укладати жодних додаткових угод або пролонгувати дію цієї угоди», - сказав Герман Галущенко.
 
Очільник Міненерго наголосив, що минулого року було проведено стрес-тест української газотранспортної системи і підземних газових сховищ, який довів, що система може функціонувати і без транзиту.
 
Герман Галущенко нагадав також про заяву європейського комісара з питань енергетики Кадрі Сімсон щодо незацікавленості ЄС у продовженні транзитного контракту з росією.
 
«Є ініціатива ЄС RepowerEU, яка передбачає, що до 2027 року європейські країни повністю позбудуться російського газу, не тільки трубопровідного, але і всього газу, включаючи LNG», - додав Міністр.
 

Він зазначив, що сьогодні на ринку є достатньо альтернатив російському газу. Низка європейських країн уже пішли цим шляхом, зокрема Німеччина, яка за півтора року звела залежність від російського газу практично до нуля. 

 
Комментарии (0)