ГлавнаяКомментарииЭлектроэнергетикаГ.Галущенко: "Спокійно проходимо цей опалювальний сезон"

Г.Галущенко: "Спокійно проходимо цей опалювальний сезон"

Українська енергосистема демонструє свою стійкість і стабільно проходить нинішній опалювальний сезон, але росія знову вдається до енергетичного терору та систематичних атак на українські енергетичні об’єкти.
росія знову вдається до енергетичного терору та систематичних атак на українські енергетичні об’єкти. Водночас українська енергосистема демонструє свою стійкість і стабільно проходить нинішній опалювальний сезон, про це розповів Міністр енергетики України Герман Галущенко, пише "Україна Комунальна".
 
«Критично вплинути на систему можуть тільки стихійні лиха і масовані атаки ворога. Небезпеки відключень через інші причини немає»,- підкреслив очільник Міненерго.
 
Герман Галущенко нагадав, що у 2023 році було проведено наймасштабнішу ремонтну кампанію на енергетичних об’єктах України, завдяки якій було значно посилено енергосистему після ворожих атак.
 
«Станом на кінець весни минулого року до 50% енергосистеми зазнало впливу ударів. Тому важливо було максимально відновитися. У нас ішли планові ремонти, але важливо було відновити втрачену генерацію, яка була суттєво розбита. Ми ставили за мету до початку ОЗП відновити 1,7 ГВт в системі, на сьогодні вже відновлено 2,2 ГВт. Ми спокійно проходимо цей опалювальний сезон», - наголосив він.
 

Міністр зазначив, що, окрім ремонтів, українські енергетики реалізували програму пасивного захисту енергооб’єктів, яка передбачає спеціальні конструкції для захисту критичних вузлів на об’єктах генерації і передачі електроенергії. 

 
Комментарии (0)