ГлавнаяКомментарииЭлектроэнергетикаГ.Галущенко: "Сума боргу за світло по країні сягає мільярдів гривень"

Г.Галущенко: "Сума боргу за світло по країні сягає мільярдів гривень"

В Україні скасували мораторій на відключення світла за борги, оскільки населення почало цим зловживати. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко
В Україні скасували мораторій на відключення світла за борги, оскільки населення почало цим зловживати. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, пише "Україна Комунальна".
 
"Ми давно дивилися на ситуацію. Дійсно, з початком великої агресії ми одразу ухвалили рішення, яке забезпечило невідключення споживачів. Але зараз ми побачили, що, на жаль, почалися зловживання цим мораторієм", – заявив він в ефірі телемарафону. 
 
За його словами, в регіонах, які далекі від фронту, перестали платити за електроенергію, користуючись цим мораторієм. Водночас він наголосив, що скасування цієї зоборони – не про масові відключення споживачів. 
 
"Тому я вважаю, що це важливий крок з точки зору встановлення справедливості. Це не означає, що всіх почнуть масово відключати, бо я і такі теж меседжі читав. Але мова про те, що має бути справедливість. Ну це несправедливо, коли люди які живуть в регіонах що наближені до бойових дій, платять, а люди які живуть в регіонах віддалених, не платять", — зазначив Галущенко.
 
Міністр додав, що сума боргу за світло сягає мільярдів гривень. Тільки на Київщині – біля 2 млрд гривень, у Чернівецькій області – понад 1 млрд гривень.
 

Нагадаємо, Кабінет міністрів України скасував мораторій на віключення світла за несплату послуг. Він продовжить діяти тільки для окупованих територій та тих, де ведуться бойові дії. 

 
Комментарии (0)