ГлавнаяКомментарииГазоснабжениеГ.Галущенко: "Україна не буде вести з росіянами жодних переговорів"

Г.Галущенко: "Україна не буде вести з росіянами жодних переговорів"

Очільник Міненерго поінформував австрійську сторону про позицію України у питанні транзиту російського газу через територію України до європейських країн після завершення діючого контракту
Міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч з Генеральним секретарем Федеральної економічної палати Австрії Карлгайнцом Копфом, пише "Україна Комунальна".
 
Очільник Міненерго поінформував австрійську сторону про позицію України у питанні транзиту російського газу через територію України до європейських країн після завершення діючого контракту.
 
«Україна не буде вести з росіянами жодних переговорів. Країни ЄС за два останні роки зуміли суттєво диверсифікувати постачання в межах ініціативи ЄК RepowerEU. Ми поділяємо позицію ЄС, що Євросоюз не зацікавлений у продовженні Україною транзиту російського газу», - зазначив він.
 
Герман Галущенко також зазначив, що Україна провела стрес-тест своєї газотранспортної системи та підземних газових сховищ, який довів, що вони можуть стабільно і надійно працювати і за нульового транзиту газу.
 
Міністр акцентував, що цієї зими в українських ПСГ європейські трейдери зберігали близько 3 млрд кубометрів газу, загалом же Україна готова запропонувати міжнародним партнерам для користування до 15 млрд кубометрів своїх сховищ. Українські газові потужності можуть використовуватися, зокрема, у межах  «Вертикального коридору» або інших альтернативних російським маршрутів.  
 

Карлгайнц Копф своєю чергою зазначив, що в Австрії тривають дискусії щодо постачання російського газу. Водночас він подякував міністру за інформацію з перших вуст щодо української позиції з цього питання.  

 
Комментарии (0)