ГлавнаяКомментарииЭлектроэнергетикаГ.Глущенко: "Енергетична інфраструктура України продовжує зазнавати нищівних збитків"

Г.Глущенко: "Енергетична інфраструктура України продовжує зазнавати нищівних збитків"

Проте росія продовжує фінансувати війну в Україні за рахунок продажу енергоресурсів. За перші 100 днів війни країна-агресор заробила 93 мільярди євро від експорту викопного палива.
Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів про величезні втрати української енергетики від військової агресії росії, про це повідомила пресслужба міністерства.
 
«Енергетична інфраструктура України продовжує зазнавати нищівних збитків. Майже 650 тисяч споживачів не мають доступу до електроенергії, а понад 180 тисяч домогосподарств – без газопостачання. Майже 5% встановлених генеруючих потужностей зруйновано. Крім того, 35% генеруючих потужностей зараз знаходиться на окупованих територіях. Російська агресія вивела з ладу понад 50% теплових потужностей, 30% сонячної та понад 90% вітрової генерації. Видобуток газу впав приблизно на 12-15%», - зазначив міністр. 
 
Водночас міністр відзначив, що зараз Україна отримує значну підтримку від світової спільноти.  
 
«Завдяки вашій підтримці та гуманітарній допомозі моїм колегам вдається відновлювати електропостачання в середньому 50 тисяч домогосподарств щодня. Загалом з початку війни було підключено понад 5,2 мільйона домогосподарств», - наголосив Герман Галущенко. 
 
Проте росія продовжує фінансувати війну в Україні за рахунок продажу енергоресурсів. За перші 100 днів війни країна-агресор заробила 93 мільярди євро від експорту викопного палива. ЄС імпортував 61% від цього на суму приблизно 57 мільярдів євро. 
 

Також, Міністр запропонував розглянути можливість надання Україні  статусу асоційованого члена Міжнародного енергетичного агентства.   

 
Комментарии (0)