ГлавнаяНовости ЖКХСобытияХарківська ОВА назвала громади, в яких може відбутись евакуація населення

Харківська ОВА назвала громади, в яких може відбутись евакуація населення

В Харківській області відпрацьовують план евакуації на випадок, якщо в цьому буде необхідність, із трьох громад – Золочівської, Дергачівської та Чугуївської.
В Харківській області відпрацьовують план евакуації на випадок, якщо в цьому буде необхідність, із трьох громад – Золочівської, Дергачівської та Чугуївської. Про це повідомив повідомив голова ОВА Олег Синєгубов. 
 
За його словами, обов’язкове вивезення людей можливе з населених пунктів, де або безпосередньо можуть проходити бойові дії, або є ризик окупації, або є вірогідність, що взимку за низьких температур буде пошкоджено критичну інфраструктуру й теплоносій не подаватиметься до помешкань.
 
“У нас в абсолютно плановому режимі проходить підготовка до таких заходів. Наразі підстав для обов'язкової евакуації в Харківській області з тих територій, які підконтрольні ЗСУ, немає”, - наголосив Олег Синєгубов.
 
Також начальник ОВА зауважив, що евакуйованих забезпечать транспортом.
 
Крім того вже визначено населені пункти, які тримають у резерві місця для тимчасового розміщення жителів Харківщини.
 

Нагадаємо, Віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що на випадок погіршення ситуації на фронті обов'язкова евакуація може пройти в Харківській, Запорізькій та Миколаївській областях.   

 
Комментарии (0)