ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2023-2024Харківська ТЕЦ-5 втратила основні потужності генерування тепла та електрики

Харківська ТЕЦ-5 втратила основні потужності генерування тепла та електрики

Харківська ТЕЦ-5 втратила основні потужності генерування теплової та електричної енергії для міста. Живлення Харкова відбувається з інших регіонів
Харківська ТЕЦ-5 втратила основні потужності генерування теплової та електричної енергії для міста. Живлення Харкова відбувається з інших регіонів, про це повідомила пресслужба ТЕЦ-5, пише "Україна Комунальна".
 
"Повністю оцінити масштаби завданих теплоцентралі збитків та необхідних відновлювальних робіт на об’єкті можна буде лише після завершення огляду та розбору завалів. Але, на думку енергетиків, вже сьогодні очевидно, що це вкрай трудомісткий і затратний процес, порівнянний із новим будівництвом", — йдеться в повідомленні.
 
За словами директора ТЕЦ-5 Олександра Мінковича, відновлення централі передбачає виготовлення ексклюзивного обладнання енергоблоків, зокрема, турбін, генераторів: "У разі повноцінного фінансування робіт, допомоги з виробництвом і постачанням устаткування, процес реконструкції триватиме не один рік".
 

Нагадаємо, у Харкові зберігається відчутний дефіцит електроенергії, що виник через пошкодження енергетичної інфраструктури внаслідок масованої ворожої ракетної атаки в ніч на 22 березня, для зниження енергоспоживання опалювальний сезон у місті буде завершено достроково, про це заявив міський голова Ігор Терехов. 

 
Комментарии (0)