ГлавнаяНовости ЖКХЭнергосбережениеХмельницький утеплить навчальні заклади за 2,3 млн євро

Хмельницький утеплить навчальні заклади за 2,3 млн євро

Цьогоріч Хмельницька міська рада має намір взяти до 2,3 мільйона євро кредиту на термомодернізацію п’яти дошкільних навчальних закладів і однієї школи

 

Цьогоріч Хмельницька міська рада має намір взяти до 2,3 мільйона євро кредиту на термомодернізацію п’яти дошкільних навчальних закладів і однієї школи. 

Про це свідчить проєкт рішення виконкому міськради, опублікований 11 травня.

Йдеться про попередню пропозицію щодо основних умов надання кредиту Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО), з метою реалізації інвестиційного проєкту «Підвищення енергетичної ефективності закладів бюджетної сфери» для майбутньої термомодернізації таких будівель:

– ДНЗ №8 («Малятко», вулиця Володимирська, 70),

– ДНЗ №23 («Вогник», вулиця Бажана, 2),

– ДНЗ №45 (вулиця Вайсера, 50),

– ДНЗ №47 («Дзвіночок», вулиця С. Бандери, 20/2),

– ДНЗ №48 («Червона квіточка», вулиця Чкалова, 18/1),

– СЗОШ №1 (вулиця Староміська, 2).

Планується запозичити до 2,3 мільйона євро не більше, ніж на 7 років, під 6% річних. Пільговий період становитиме до 24 місяців. Погашати кредит пропонується щопівроку рівними частинами, за будь-яку прострочену оплату – 8% річних понад процентну ставку. Також йдеться про безповоротний грант у сумі  700 тисяч євро.

Утім позика ще має пройти відповідну процедуру.

Зокрема, у разі ухвалення цього рішення членами виконкому, департамент освіти та науки й відділу енергоменеджменту повинні подати розрахунки і обґрунтування необхідності запозичення. А фінансове управління має надати до Міністерства фінансів України пакет документів. І лише після погодження Мінфіну це питання винесуть на розгляд сесії міської ради.

 

 

 
 
Комментарии (0)