ГлавнаяПубликацииЭлектроэнергетикаЯк відновити електропостачання після відключення?

Як відновити електропостачання після відключення?

YASNO зібрало відповіді на найчастіші запитання, що виникають стосовно повернення електропостачання.
Кабінет Міністрів зняв заборону на відключення побутових споживачів  за борги на територіях, де не ведуться бойові дії. Вона діяла з 2022 року. Ситуації, у яких стаються відключення, бувають різні. Хтось збирався погасити борги та забув. Хтось не проживає в Україні і вчасно не подавав дані лічильників.
 
Через це і не тільки житло від’єднують від мережі електропостачання. Але повернути світло назад можливо. 
 
YASNO зібрало відповіді на найчастіші запитання, що виникають стосовно повернення електропостачання.
 
Як відновити електропостачання після відключення?
 
Відновити електропостачання після відключення можна у три кроки.
 
Крок 1. Сплатити заборгованість у повному обсязі, попередньо перевіривши суму боргу у попередженні. Це можна зробити як онлайн, так і офлайн. 
 
Але якщо  показання лічильника не були передані, то треба звернутись до оператора системи розподілу, надати фото лічильника, отримати підтвердження перерахунку, і повідомити про це постачальника.
 
Крок 2. Заповнити заяву на відновлення електропостачання, додати необхідні документи й надати їх зручним для вас способом.
 
Крок 3. Оплатити послугу відновлення електропостачання та надати підтвердження про оплату.  Зазначимо, що ми надаємо лише реквізити для оплати, а сама компенсація за відключення та відновлення постачання йде до оператора системи розподілу.
 
Які документи треба зібрати і куди їх подавати можна прочитати за цим посиланням.
 
В мене відключили електроенергію. Чи можу я онлайн прислати чеки за сплату боргу та за підключення світла, якщо я знаходжуся в іншому місті?
 
Процедуру підключення електроенергії після відключення за борги можна пройти повністю онлайн, незалежно від того, де ви зараз перебуваєте.
 
Кошти на рахунок постачальника зараховуються протягом 3 робочих днів. Якщо ви здійснювали оплату через особистий кабінет і у ньому видно, що оплату здійснено, то немає необхідності подавати фото квитанції.
 
Також прислати квитанції за сплату можна онлайн у кілька способів:
 
- чатом у Viber або Telegram;
- на електронну пошту постачальника;
- месенджером на сторінці Facebook.
 
Як найскоріше одержати рахунок на повторне підключення?
 
Реквізити буде надіслано як тільки заборгованість потрапить на рахунок постачальника. Зазвичай це відбувається протягом 3 банківських днів. Але якщо ви надішлете квитанцію про оплату, то ми не будемо очікувати гроші, і сформуємо рахунок одразу.

Я 5 хвилин назад надіслав(-ла) у чат копію квитанції на оплату підключення світла. Коли мені його підключать? 
 

Підключення оселі до мережі відбувається не одразу. Постачальник поверне електроенергію протягом 3 робочих днів у місті й протягом 5 робочих днів у області, якщо усю суму боргу було сплачено, як і послугу підключення.  

 
Комментарии (0)