ГлавнаяУслугиСтроительствоНАК "Нафтогаз України" не зможе виконати останню постанову Кабміну

НАК "Нафтогаз України" не зможе виконати останню постанову Кабміну

В середині березня "Нафтогаз" запропонував знизити ціни на газ для населення шляхом скасування режиму ПСО. Пропозиція була продиктована зниженням закупівельної ціни на європейському ринку

НАК "Нафтогаз України" не зможе виконати останню постанову Кабміну про зниження ціни на газ для населення, заявив керівник газового дивізіону компанії Андрій Фаворов, пише РБК-Україна.

Йдеться про зниження ціни на газ для населення відповідно до постанови №293, яка в той же час не скасовує режим спецобязательств (ПСО), покладений на НАК постановою №867. Даний режим також передбачає, що з 1 травня ціна на газ для побутових споживачів повинна скласти близько 9,7-9,8 тис. Грн за тисячу кубометрів, хоча уряд на початку місяця розпорядився знизити її до 8,38 грн за кубометр.

"Ми будемо змушені дотримуватися чинного постанову №867, яким на нас покладені спецобязательства. Але наша позиція залишається незмінною. НАК вважає, що газ повинен продаватися за ринковою ціною, яку визначає попит і пропозицію. Цей рівень може бути як вище ціни, встановленої Кабміном, так і нижче ", - підкреслив Фаворов.

В середині березня "Нафтогаз" запропонував знизити ціни на газ для населення шляхом скасування режиму ПСО. Пропозиція була продиктована зниженням закупівельної ціни на європейському ринку.

У відповідь на це прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що в реченні скасування ПСО може бути пастка. Згодом він зобов'язав НАК знизити ціни, що і призвело до ситуації з постановами, які фактично суперечать один одному.

 

 
Комментарии (0)