ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаЕнергоатом зазнав шкоди на 18 мільярдів через військові дії

Енергоатом зазнав шкоди на 18 мільярдів через військові дії

За шість днів війни, яку веде Росія проти України, тільки Енергоатом зазнав шкоди на суму близько 18 млрд гривень

 

За шість днів війни, яку веде Росія проти України, тільки Енергоатом зазнав шкоди на суму близько 18 млрд гривень.

Про це сказав під час брифінгу керівник ДП "НАЄК "Енергоатом" Петро Котін, передає Укрінформ.

"Атомна - це не іграшка. Це порушення конвенцій про ядерну безпеку і домовленостей, які раніше були досягнуті на рівні МАГАТІ. Ми просимо встановити 30 км зону контролю аби там не могли бути вибухи і російські загарбники не могли туди увійти. Шкоду тільки за шість днів війни оцінюємо близько 18 млрд грн", - сказав він.

Керівник Енергоатому також зазначив, що на захист Енергодару вийшло близько 22 000 людей. Вони створили блокпост, поставили важкі вантажні машини і прийшли за першим покликом міської ради та адміністрації Енергоатому.

"Близько 22 000 людей там заблокували проїзд російським оккупантам на територію станції, на територію міста. Російські оккупанти намагаються провести переговори з керівництвом міста. що їм достатньо увійти до міста, сфотографуватись на фоні АЕС і відправити звіт своєму керівництву для пропаганди, що вони контролюють місто та атомну", - сказав Котін.

Як повідомлялося, вже кілька днів колона ворожої техніки намагається зайти до Запоріжжя. Російські військові зганяють Гради, танки до міста, але їх не пускають місцеві мешканці. Люди блокують в'їзд, створюючи живий щит.

 

 

 
Комментарии (0)