ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаЄС постачатиме Україні 2 ГВт електроенергії

ЄС постачатиме Україні 2 ГВт електроенергії

Наразі надзвичайно важливим є електрогенератори для того, щоб електрика продовжувала надходити. Наразі ЄС вже забезпечив постачання Україні 5,4 тисячі генераторів.
Європейський Союз постачатиме Україні 2 гігавати електроенергії, які їй необхідні. Про це на брифінгу у Києві за результатами саміту Україна-ЄС заявила Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.
 
Питання електроенергії було одним з основних на порядку денному саміту. Зокрема, наразі надзвичайно важливим є електрогенератори для того, щоб електрика продовжувала надходити. Наразі ЄС вже забезпечив постачання Україні 5,4 тисяч генераторів.
 
“Спочатку Україна постачала електроенергію Європейському Союзу. Зараз ситуація змінилася – Україна потребує електроенергії. І ми будемо постачати вам 2 гігавати електроенергії, які вам необхідні. Ми виступаємо єдиною енергетичною спільнотою. І саме в цьому проявляється солідарність, яку ми хочемо продемонструвати”, – зазначила Президентка Єврокомісії.
 

Нагадаємо, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв на тому, що для швидкого відновлення енергосистеми України необхідно понад 17 млрд доларів. 

 
Комментарии (0)