ГлавнаяНовости ЖКХСобытияЄС затвердив четвертий транш військової допомоги Україні

ЄС затвердив четвертий транш військової допомоги Україні

Рада ЄС схвалила два заходи допомоги в межах Європейського фонду миру (EPF), які дадуть змогу ЄС і надалі підтримувати можливості та стійкість ЗСУ
Європейський Союз затвердив четвертий транш у розмірі 500 млн євро на озброєння для України. Про це повідомила пресслужба Ради ЄС.
 
Рада ЄС схвалила два заходи допомоги в межах Європейського фонду миру (EPF), які дадуть змогу ЄС і надалі підтримувати можливості та стійкість ЗСУ для захисту територіальної цілісності та суверенітету України, а також захисту цивільного населення від російської воєнної агресії.
 
Після ухвалення трьох траншів підтримки на загальну суму 1,5 млрд цього року четвертий транш додасть 500 млн євро до ресурсів, які вже мобілізовано в межах EPF для України, внаслідок чого загальна сума становитиме 2 млрд євро.
 

"Історія завтрашнього дня пишеться сьогодні на полях битви України. З врахуванням цих 500 млн євро, ЄС загалом виділив 2 млрд євро для підтримки постачання військового обладнання Збройним силам України з боку країн-членів ЄС. Ця підтримка - це лише одна частина європейських зусиль для допомоги Україні із самозахисту. ЄС та його країни-члени налаштовані продовжувати. Ми робили це з початку війни і продовжимо до кінця", – зазначив верховний представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.   

 
Комментарии (0)