ГлавнаяНовости ЖКХГазоснабжениеЄвропейські країни не зацікавлені в продовженні контракту на транзит газу з росією

Європейські країни не зацікавлені в продовженні контракту на транзит газу з росією

Європейські країни працюють над заповненням своїх газових сховищ та диверсифікацією постачань й не зацікавлені в продовженні контракту на транзит газу з росією
Європейські країни працюють над заповненням своїх газових сховищ та диверсифікацією постачань й не зацікавлені в продовженні контракту на транзит газу з росією, про це розповіла європейський комісар з енергетики Кадрі Сімсон, пише "Україна Комунальна".
 
«ЄС не зацікавлений у продовженні контракту на транзит газу з росіянами. Ми готувалися до завершення цього контракту протягом двох років, коли почалися маніпуляції на газовому ринку, і в нас є альтернативні варіанти для гарантування безпеки поставок. Наразі наш основний фокус - забезпечення максимальної підтримки України та якнайшвидша відмова від російського газу», - сказала Сімсон під час зустрічі із міністром енергетики Германом Галущенком.
 
Міністр енергетики Герман Галущенко подякував Єврокомісії за останній грант для Фонду підтримки енергетики України в розмірі 58 млн євро, 46,4 млн євро, з яких уже надійшли на рахунок. За його словами, значну частину внеску буде спрямовано на закупівлю газових турбін для АТ «Оператор газотранспортної системи України». 
 

Він зазначив, що таким чином Єврокомісія вже надала грант до Фонду підтримки енергетики в 63 млн євро, і є другим його найбільшим спонсором.  

 
Комментарии (0)