ГлавнаяНовости ЖКХСтроительствоЄвропейський інвестиційний банк готовий допомогти Україні у відновленні її інфраструктури

Європейський інвестиційний банк готовий допомогти Україні у відновленні її інфраструктури

Європейський інвестиційний банк готовий допомогти Україні у відновленні її інфраструктури та в підтримці економіки, про це заявив його президент Вернер Хоєр
Європейський інвестиційний банк готовий допомогти Україні у відновленні її інфраструктури та в підтримці економіки, про це заявив його президент Вернер Хоєр під час "Європейської промови" в Берліні, організованої Фондом Конрада Аденауера.
 
Банк акумулював упродовж тижня після початку війни 668 млн євро під гарантії ЄС на найнагальніші потреби (медзасоби, пальне і продукти харчування),через кілька тижнів - 1,6 млрд на відновлення інфраструктури; потім - 4 млрд євро на підтримку країн, які приймають українських біженців.
 
Хоєр назвав фактом те, що жорстокість путіна в Україні дедалі зростає. Вона набула таких вимірів, що постає питання, чи не перейдена вже межа, коли йдеться про геноцид.
 
путін наразі руйнує цивільну, критичну інфраструктуру. Тож цю інфраструктуру треба відновлювати, і починати робити це прямо зараз, підкреслив Хоєр. "Ми твердо пообіцяли українському уряду, що допоможемо у відновленні інфраструктури", - зазначив банкір.
 
Він наголосив на важливості не лише поставок зброї, на чому зараз усі сфокусовані, а й на підтримці економіки, щоб вона продовжувала функціонувати (за даними банку, продовжує працювати до 70%), це також є захистом від агресії.
 

Хоєр зауважив, що банк масивно інвестував в Україну від дня набуття нею Незалежності, а в 2014 року відреагував на анексію Криму зупинкою прибуткового багатомільярдного бізнесу в росії.  

 
Комментарии (0)