ГлавнаяКомментарииСобытияЮ.Свириденко: "Ми маємо стати фінансово незалежними, бо міжнародна допомога скорочуватиметься"

Ю.Свириденко: "Ми маємо стати фінансово незалежними, бо міжнародна допомога скорочуватиметься"

Перша віце-прем'єр-міністр – міністерка економіки України Юлія Свириденко вважає, що рівень міжнародної допомоги Україні "може і буде знижуватись", і тому Україна має стати фінансово незалежною.
Перша віце-прем'єр-міністр – міністерка економіки України Юлія Свириденко вважає, що рівень міжнародної допомоги Україні "може і буде знижуватись", і тому Україна має стати фінансово незалежною. За її словами, треба фокусуватися на розвитку приватного сектору та приватного бізнесу, про це вона розповіла в інтерв’ю Української Служби Голосу Америки.
 
"Це те, що може дати додаткові надходження до державного бюджету", - сказала Свириденко.
 
Міністерка вважає, що допомогти закрити дефіцит бюджету, який 2024 року може становити 42 мільярди доларів, допоможе також прихід приватних інвесторів.
 
"Нам дуже важливо зробити так, щоб розблокувати прихід приватних інвестицій в Україну навіть під час війни, не очікуючи нашої перемоги, тому що ми розуміємо, що рівень допомоги може і буде знижуватися, і ми хочемо бути дійсно фінансово незалежними та самостійними", - сказала Свириденко.
 
Також міністерка повідомила, що уряд прагне оптимізувати бюджетні видатки. 
 

"Звичайно, нас турбує питання закриття бюджетного дефіциту наступного року, але ми працюємо як з американськими партнерами, так і з Європейським Союзом", - додала вона. 

 
Комментарии (0)