ГлавнаяКомментарииСобытияЮ.Свириденко: "Мінекономіки оцінює зростання ВВП України за 2 міс.-2024 у 3,6%"

Ю.Свириденко: "Мінекономіки оцінює зростання ВВП України за 2 міс.-2024 у 3,6%"

За словами Свириденко, цьому сприяли кілька чинників, зокрема, інвестиційний попит, сприятливі погодні умови для будівельних робіт, експорт сільськогосподарської продукції та інше.
Зростання валового внутрішнього продукту України за перші два місяці 2024 року порівняно з аналогічним періодом минулого року становило 3,6%, таку оцінку повідомила перший віцепрем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко, пише "Україна Комунальна".
 
За словами Свириденко, цьому сприяли кілька чинників, зокрема, інвестиційний попит, сприятливі погодні умови для будівельних робіт, експорт сільськогосподарської продукції, робота українського морського коридору, розширення виробничих потужностей у сфері видобувної промисловості та стабільність в енергетиці.
 
"Завдяки позитивним показникам у ключових галузях економіки очікуємо стійке зростання за підсумками всього першого кварталу", - зазначила перший віцепрем'єр.
 

Інститут економічних досліджень і політичних консультацій раніше оцінив зростання ВВП у лютому в 5,6% порівняно з 3,1% у січні, частково пояснивши прискорення календарним фактором (високосний рік), а також кращою морською логістикою і меншими проблемами з доступом до електроенергії. 

 
Комментарии (0)