ГлавнаяНовости ЖКХТранспортКабмін планує підвищити акциз на пальне

Кабмін планує підвищити акциз на пальне

Кабмін затвердив законопроєкт щодо підвищення акцизів на пальне, про це розповів постійний представник Кабінету Міністрів України у Верховній Раді Тарас Мельничук
Кабмін затвердив законопроєкт щодо підвищення акцизів на пальне, про це розповів постійний представник Кабінету Міністрів України у Верховній Раді Тарас Мельничук, пише "Україна Комунальна".  
 
«Схвалено проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу в частині акцизного податку»,  – йдеться у повідомленні. 
 
Передбачено встановлення нових розмірів акцизного податку на пальне, враховуючи їх мінімальний рівень згідно з Директивою 2003/96/ЄС, яка набуде чинності з 1 січня 2028 року: на бензин – €359 за 1000 літрів, на дизельне пальне – €330 за 1000 літрів, на скраплений газ – €277 за 1000 літрів. 
 
Окрім того, передбачено графік щорічного поступового збільшення ставок протягом періоду з 1 липня 2024 року до 31 грудня 2027 року (включно). 
 

Законопроєкт спрямований на виконання Угоди про асоціацію з ЄС і має на меті зближення ставок акцизного податку з мінімальним рівнем, встановленим у країнах Союзу, зауважив Мельничук. 

 
Комментарии (0)