ГлавнаяНовости ЖКХГазоснабжениеКабмін ухвалив газове ПСО для виробників електрики

Кабмін ухвалив газове ПСО для виробників електрики

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про покладання спецзобов'язань на НАК "Нафтогаз України" щодо постачання газу на ТЕС та ТЕЦ для виробництва електроенергії
Кабінет Міністрів ухвалив рішення про покладання спецзобов'язань на НАК "Нафтогаз України" щодо постачання газу на ТЕС та ТЕЦ для виробництва електроенергії, про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
"Важливе рішення ухвалив Кабмін, а саме: газове ПСО для виробників електроенергії. "Нафтогаз" постачатиме газ для виробників електроенергії за ціною, нижчою від ринку залежно від умов постачання: 11 тис. грн і 16,5 тис. грн за 1 тис. куб. м", – говориться у повідомлені.
 
В Уряді вважають, що це дасть змогу виробникам тепла використовувати газ для виробництва електроенергії не у збиток.
 
Рішення має бути незабаром опубліковано.
 
Голова правління НАК "Нафтогаз Україна", Олексій Чернишов зазначив, що електростанції ПАТ "Центренерго" мають передусім спалювати вугілля.
 
"За ПСО працювати на газі для них може бути вигідніше, ніж на вугіллі. Але нині для країни газ надто цінний, щоб його спалювати, коли є вугілля", – наголосив голова "Нафтогазу".
 
Він також додав, що НАК, маючи кредитну підтримку від ЄБРР, урядів Канади та Норвегії загалом на $850 млн, закуповує цим коштом газ на січень-лютий, оскільки тоді буде потрібний додатковий газ і в сховищах, і в газотранспортній системі на випадок різкого зниження температури.
 

За словами керівника "Нафтогазу", ці кошти дадуть закупити майже 500 млн куб. м, а Україна додатково до кінця опалювального періоду потребує майже 2 млрд куб. м.  

 
Комментарии (0)