ГлавнаяНовости ЖКХЖильеКабмін зменшив фіннавантаження для учасників «Енергоефективність громадських будівель»

Кабмін зменшив фіннавантаження для учасників «Енергоефективність громадських будівель»

У першу чергу проєкт “Енергоефективність громадських будівель в Україні” орієнтований на малі та середні громади, які досі не мали практики реалізації масштабних міжнародних проєктів із термомодернізації
Кабінет Міністрів України вдвічі зменшив плату за надання субкредитів громадам-учасницям проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні», який підтримується Європейським інвестиційним банком. Відповідне розпорядження схвалено 21 жовтня на засіданні Уряду, про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
«У першу чергу проєкт “Енергоефективність громадських будівель в Україні” орієнтований на малі та середні громади, які досі не мали практики реалізації масштабних міжнародних проєктів із термомодернізації. В умовах війни зменшення плати за надання субкредиту дозволить суттєво зменшити фінансове навантаження на місцеві бюджети та призведе до зростання привабливості Проєкту та заінтересованості до участі у ньому міст та громад», — говориться у повідомлені.
 
Наразі розмір плати за надання учасникам Проєкту субкредитів складає 0,5 % річних вибраної та непогашеної суми позики, що в загальному складає 1,5 млн євро. Після зменшення плата становитиме 0,25 %, що в загальному складатиме 750 тис євро.
 

Нагадаємо, у липні 2021 року Верховна Рада України ратифікувала Фінансову Угоду між Україною та ЄІБ, якою передбачена термомодернізація громадських будівель в Україні, зокрема дитячих садків, закладів охорони здоров’я, шкіл тощо.  

 
Комментарии (0)