ГлавнаяНовости ЖКХВодоснабжениеКомісія розглянула питання забезпечення населення якісною питною водою

Комісія розглянула питання забезпечення населення якісною питною водою

Відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, про це повідомила пресслужба Кабміну
Відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, про це повідомила пресслужба Кабміну, пише "Україна Комунальна".
 
Комісія розглянула питання про стан забезпечення населення якісною та безпечною для здоров’я людини питною водою. 
 
Представник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Бутенко, повідомив, що фінансування реалізації проектів щодо забезпечення якісною водою громадян, модернізація водовідведення здійснюється постійно. Так у 2023 році Уряд прийняв рішення понад 13.3 млрд грн направити на 52 відповідні проекти, включаючи відновлення водопостачання після підриву Каховської ГЕС.
 
Також розробляються нормативні акти, які мають на меті покращити забезпечення питною водою і сприяти розвитку систем водопостачання та водовідведення.
 
За результатом доповідей та з урахуванням воєнного стану вирішено, що в місцевих бюджетах мають бути передбачені кошти для забезпечення виконання регіональних та місцевих програм (заходів) щодо забезпечення населення якісною питною водою в достатній кількості. Крім того, має проводитись моніторинг якості та безпечності питної води, що подається населенню, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та поточної оцінки ризиків. А для забезпечення сільського населення доброякісною питною водою повинні бути створені спеціалізовані комунальні служби по технічному обслуговуванню, експлуатації джерел і систем водопостачання на селі. 
 

Обласним та Київській міській військовим адміністраціям, зокрема, доручено забезпечити фінансування щодо осучаснення очисних споруд для питної води та впровадження новітніх технологій очищення питної води підприємствами водопостачання.  

 
Комментарии (0)