ГлавнаяНовости ЖКХЗаконодательствоКомітет ВР рекомендує ухвалити законопроєкт про забезпечення переселенців житлом на час війни

Комітет ВР рекомендує ухвалити законопроєкт про забезпечення переселенців житлом на час війни

Комітет розглянув поправки та пропозиції суб'єктів права законодавчої ініціативи до зазначеного законопроєкту та затвердив його остаточну редакцію для розгляду парламентом у другому читанні
Комітет з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендує Верховній Раді ухвалити у другому читанні та в цілому законопроєкт №9310 про забезпечення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) житлом для тимчасового проживання на час дії воєнного стану.
 
Як повідомляє пресслужба апарату парламенту, відповідне рішення комітет ухвалив на засіданні в середу.
 
"Комітет розглянув поправки та пропозиції суб'єктів права законодавчої ініціативи до зазначеного законопроєкту та затвердив його остаточну редакцію для розгляду парламентом у другому читанні", - зазначається в повідомленні.
 
Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила цей законопроєкт у першому читанні 29 червня. Він передбачає надання окремим категоріям ВПО додаткових гарантій щодо недопущення їх примусового виселення з житла для тимчасового проживання під час війни.
 
Згідно з пропонованими змінами до закону "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб", фонди житла, призначеного для тимчасового проживання переміщених осіб, формують органи місцевого самоврядування. Ці фонди формуються, зокрема, шляхом викупу (придбання), оренди, будівництва житла, реконструкції будинків і гуртожитків, переобладнання нежитлових приміщень у житлові, передання житла в комунальну або державну власність, капітального ремонту об'єктів житлового фонду.
 

Водночас, згідно із законопроектом, у період дії воєнного стану категорії внутрішньо переміщених осіб, які мають право на безоплатне тимчасове проживання (за умови сплати особою вартості комунальних послуг) без обмеження термінів, визначає Кабінет Міністрів. 

 
Комментарии (0)