ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2024-2025Комунальні підприємства просять пролонгувати термін повірки лічильників води й тепла

Комунальні підприємства просять пролонгувати термін повірки лічильників води й тепла

Через воєнний стан багато киян не могли повірити лічильники у встановлені терміни. Багато громадян зараз перебувають у лавах ЗСУ або перебувають за межами країни та фізично не можуть виконати вимогу постанови Кабміну.
Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" та ПрАТ "КП Київводоканал" підготували звернення до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо необхідності пролонгації терміну повірки квартирних приладів обліку гарячої та холодної води й теплової енергії, а також внесення відповідної законодавчої ініціативи, пише "Україна Комунальна".
 
Через воєнний стан багато киян не могли повірити лічильники у встановлені терміни. Багато громадян зараз перебувають у лавах ЗСУ або перебувають за межами країни та фізично не можуть виконати вимогу постанови Кабінету Міністрів України.
 
У квітні цього року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №440, що відновила обов’язкову повірку квартирних приладів обліку для жителів тих територій, які не є окупованими та де не ведуться бойові дії. Відповідно до цієї постанови лічильники з протермінованими свідоцтвами мають пройти періодичну повірку, в іншому випадку – мають бути зняті з обліку.
 
"Однак до цього більше року діяла інша постанова КМУ №412, що дозволяла громадянам не повіряти квартирні прилади обліку через введення воєнного стану. Отже, в містах збільшилася кількість домогосподарств, що потребують виконання повірки", - пояснили в компанії.
 
Крім того, в КП наголосили, що нова постанова Кабміну №440 була опублікована з запізненням на місяць і набрала чинності ще через місяць, у зв'язку з чим здійснити повірку такої масштабної кількості приладів обліку у встановлені стислі терміни - протягом місяця - фактично неможливо.
 
"У Києві під дію постанови потрапили понад 112 тис. лічильників гарячої води та тепла, тобто більше ніж 11%. За даними "Київтеплоенерго", станом на 10 вересня повірено 28 тис. приладів обліку, тобто виконано лише 20% від необхідного обсягу робіт... Тому "Київтеплоенерго" звертається до уряду з пропозицією продовжити граничні терміни повірки до кінця 2023 року", - заявили в КП "Київтеплоенерго".
 

Продовження термінів повірки квартирних приладів обліку є необхідним рішенням в інтересах громадян, особливо на старті опалювального сезону, вважають в КП. 

 
Комментарии (0)