ГлавнаяКомментарииОтопительный сезон 2024-2025Лісівники заготовили понад 1,5 млн кубометрів дров до нового опалювального сезону

Лісівники заготовили понад 1,5 млн кубометрів дров до нового опалювального сезону

У Міндовкіллі повідомили, що лісівники вже заготовили понад півтора мільйона кубометрів дров, при потенційній необхідності у 4 мільйони кубометрів
У рамках підготовки до нового опалювального сезону в умовах війни, у Міндовкіллі повідомили, що лісівники вже заготовили понад півтора мільйона кубометрів дров, при потенційній необхідності у 4 мільйони кубометрів. Найбільше замовлення на цей вид палива зробила Херсонська область, перадє "Україна Комунальна".
 
За сім місяців реалізовано понад 1 640 000 кубічних метрів деревини. На складах ДП «Ліси «України» наразі понад 140 000 кубометрів резерву. Заготівля паливної деревини триває. 
 
"Уряд вже працює над тим, аби українці були з теплом цієї зими. Ми розуміємо, що ворог намагатиметься зробити цей опалювальний сезон ще складнішим. За моїм дорученням, Держлісагентство вже збирає потреби регіонів у паливних дровах. Потенційно областям потрібно близько 4 мільйонів кубічних метрів деревини”, – зазначив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.
 
За його словами, найбільша із заявлених потреб наразі у Херсонщини – майже 400 тисяч кубометрів або 10% від всіх потреб по країні.
 
Заготівля деревини здійснюється за рахунок невикористаного ліміту за минулі роки, а також санітарних рубок. Це рубки, на яких заготовляються дерева, пошкоджені внаслідок бойових дій чи природних чинників, уражені шкідниками тощо.
 

Замовити ж дрова, як і торік, українці можуть через інтернет магазин ДроваЄ. Це зручно, а ще дає гарантію, що придбана деревина легальна. 

 
Комментарии (0)