ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2023-2024Міненерго підтверджує, що забезпечило достатню кількість газу для опалювального сезону

Міненерго підтверджує, що забезпечило достатню кількість газу для опалювального сезону

Міністерство енергетики України підтверджує, що забезпечило достатню кількість газу для проходження опалювального сезону, причому запаси перевищують заплановані обсяги на 1,3 мільярда кубометрів
Міністерство енергетики України підтверджує, що забезпечило достатню кількість газу для проходження опалювального сезону, причому запаси перевищують заплановані обсяги на 1,3 мільярда кубометрів, пише "Україна Комунальна".
 
У Міністерстві енергетики запевняють, що Україні вистачить газу для проходження опалювального сезону. Як повідомила каналу "Ми – Україна" заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук, наразі газу у сховищах навіть більше ніж було заплановано накопичити до початку опалювального сезону.
 
Так, на сьогодні, запаси на 1,3 млрд перевищують прогнозовані.
 

"У нас було заплановано, що до початку опалювального сезону у нас буде 14,7 млрд кубометрів газу в сховищах. До опалювального сезону в нас було вже майже 16. Це хороший знак. Крім того, майже 3 млрд метрів кубічних – це газ, який зберігають нерезиденти (наші партнери зберігають газ у нас)", – розповіла заступниця міністра. 

 
Комментарии (0)