ГлавнаяНовости ЖКХТранспортМінінфраструктури: Якісні швидкісні дороги - ключовий пріоритет Уряду

Мінінфраструктури: Якісні швидкісні дороги - ключовий пріоритет Уряду

Будівництво та ремонт автомобільних доріг, реіформування Укрзалізниці та створення Дорожнього фонду в українському Мінінфраструктури вважають ключовими завданнями для уряду

Ключовий пріоритет діяльності Уряду – якісні швидкісні дороги. Цього року Україна виділила на ремонт та будівництво доріг рекордну суму – 700 мільйонів євро. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян 18 травня під час зустрічі з державним секретарем Міністерства транспорту та цифрової інфраструктури ФРН Райнером Бомбою. 

За словами Міністра, також має бути створений Дорожній фонд, який виділятиме кошти на підтримку задовільного стану доріг, але не на будівництво нових.

Серед головних завдань Міністерства інфраструктури – реформування ПАТ «Укрзалізниця», її корпоратизація. «Великі сподівання на успішну та швидку реорганізацію Укрзалізниці покладено на нового керівника В.Бальчуна», - підкреслив В.Омелян.

Р.Бомба зі свого боку зазначив, що реформування німецької залізниці тривало до десяти років, а щорічно Німеччина виділяє на будівництво нових доріг та автобанів біля 6 мільярдів євро. За його словами, система автоматичного зняття платні за користування автобанами з вантажного транспорту приносить бюджету Німеччині 2-5 мільярдів євро щорічно. Державний секретар Міністерства транспорту та цифрової інфраструктури ФРН Р.Бомба також висловив готовність допомогти Україні в запровадженні подібної системи в Україні.

В.Омелян зі свого боку заявив, що Україна переглядає питання управління інфраструктурними об’єктами: «Держава не завжди є хорошим господарником. Має відбутися концесія доріг, портів тощо».

Також він наголосив, що Україна запровадила ваговий контроль для великогабаритного транспорту. «Ми не вводимо нових правил – ми вимагаємо дотримання норм, які діють у всій Європі. Ми повинні не тільки будувати нові дороги, а й раціонально їх використовувати. Перше без другого перетворює ремонт доріг на нераціональну витрату бюджетних коштів у великих обсягах», - заявив В.Омелян. Також він наголосив, що в питанні дотримання габаритно-вагових норм позиція держави є однозначною та висловив сподівання на розуміння і підтримку з боку всіх учасників процесу.

 

 
Комментарии (0)