ГлавнаяНовости ЖКХЖильеБагатоповерхівки будуватимуть з класом енергоефективності не нижче «В»

Багатоповерхівки будуватимуть з класом енергоефективності не нижче «В»

З 1 січня почне діяти новий ДБН В.2.2- 41:2019 "Висотні будинки. Основні положення", яким введено норму щодо проектування висоток з класом енергоефективності не нижче “В”

З 1 січня почне діяти новий ДБН В.2.2- 41:2019 "Висотні будинки. Основні положення", яким введено норму щодо проектування висоток з класом енергоефективності не нижче “В”. Вона відповідає вимогам закону щодо енергоефективності будівель, що вступив в дію 23 липня 2018 року. Цим законом запроваджено європейські вимоги до енергозбереження, а саме введено класи енергоефективності будівель від A до G. Це дозволить економити на енергоресурсах до 40%.

Про це повідомив Президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе. Він наголосив: “У нормах щодо проектування висотних будинків містилися застарілі вимоги до їх енергоефективності, а розрахунки здійснювалися не за європейською системою енергозбереження. Через це енерговитрати на утримання таких будинків часто не контролювалося. Тому було повністю переглянуто і оновлено вимоги, щоб всі висотні будівлі в Україні, як і інші споруди, проектувалися енергоефективними за всіма сучасними технологіями як у Європі”.

Відтак, згідно нового ДБН, теплотехнічні показники висотних будинків визначаються відповідно до класу енергетичної ефективності не нижче В згідно з ДБН В.2.6-31. 2016 “Теплова ізоляція будівель”.

При цьому, системи внутрішнього теплопостачання висотних будинків необхідно ділити на зони по висоті будинку. Системи теплопостачання та опалення необхідно передбачати окремими для приміщень, розташованих у межах одного протипожежного відсіку. Для вбудованих приміщень необхідно передбачати окрему систему опалення.

 

 
Комментарии (0)