ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаМожливість передачі електроенергії із ЗАЕС в окупований Крим не існує - Енергоатом

Можливість передачі електроенергії із ЗАЕС в окупований Крим не існує - Енергоатом

На сьогодні таких передумов не існує, це неможливо зараз технічно в нинішніх умов. Запорізька атомна станція з’єднана з енергосистемою України, вона працює повністю в енергосистемі України
На сьогодні не існує передумов щодо передачі української електроенергії на окуповані території, зокрема в Крим.
 
Про це повідомив виконуючий обов’язки президента ДП НАЕК “Енергоатом" Петро Котін під час брифінгу, повідомляє пресслужба ДП НАЕК "Енергоатом".
 
На запитання, чи існує технологічна небезпека відрізати атомну електроенергію, яка виробляється на Запоріжжі й передавати її виключно на окуповану територію Криму та Донбасу, Котін відповів: “На сьогодні таких передумов не існує, це неможливо зараз технічно в нинішніх умов. Запорізька атомна станція з’єднана з енергосистемою України, вона працює повністю в енергосистемі України”.
 
За його словами, існують окремі лінії, які ведуть на Крим, але вони пошкоджені ще з 2015 року.
 
“Тобто все можливо зробити, але на це потрібно дуже багато часу, глибока робота по проектуванню та дуже великі кошти”, — сказав Котін.
 

Очільник ДП “НАЕК “Енергоатом” раніше повідомляв, що Україна контролює роботу Запорізької АЕС, але гарантувати безпеку державі і світу, поки там росіяни, не можна.  

 
Комментарии (0)