ГлавнаяНовости ЖКХЖильеМісцеві керівники та комісії мають у рази прискорити процес оцінки пошкодженого житла

Місцеві керівники та комісії мають у рази прискорити процес оцінки пошкодженого житла

За програмою єВідновлення подано 21 600 заяв, тоді як лише 378 заяв передано на виплату, про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль
За програмою єВідновлення подано 21 600 заяв, тоді як лише 378 заяв передано на виплату, про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє ІА "Україна Комунальна".
 
«Це незадовільна робота! Уряд створив усі інструменти, ухвалив необхідні постанови, порядки та документи, створив цифрову архітектуру всього процесу. Місцеві керівники та комісії мають у рази прискоритись», — наголосив Прем’єр-міністр.
 
Денис Шмигаль наголосив, що ця робота має займати не місяці, а тижні, які Уряд дає на виправлення ситуації.
 
Також Уряд затвердив два розпорядження, які дозволять залучити кошти від Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Ідеться про пільговий кредит в розмірі 70 млн доларів та грант на 152,5 млн доларів для реалізації програми єВідновлення.
 

«Тобто, більш ніж 8 млрд грн зможемо направити на відновлення житла наших громадян. Десятки тисяч родин зможуть отримати кошти, аби якнайшвидше відремонтувати власні домівки, які постраждали від російського терору», — підкреслив Прем’єр-міністр і додав, що один із п’яти пріоритетів Уряду на цей рік — допомогти громадянам відремонтувати пошкоджене житло. 

 
Комментарии (0)