ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2024-2025Міста поступово закінчують опалювальний сезон

Міста поступово закінчують опалювальний сезон

Сьогодні, 31 березня, планується відключити опалення в Одесі, Полтаві та Запоріжжі. У суботу, 1 квітня, вирішили закінчити опалювальний сезон в Ужгороді. Таке рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету.
Сьогодні, 31 березня, планується відключити опалення в Одесі, Полтаві та Запоріжжі. Про це повідомили у пресслужбах міськрад. 
 
Також, 1 квітня тепло вимкнуть у Краматорську Донецької області.
 
У суботу, 1 квітня, вирішили закінчити опалювальний сезон в Ужгороді. Таке рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету.
 
У місті Івано-Франківську у зв'язку з похолоданням вирішили поки продовжити опалювальний сезон, який мав завершитися 1 квітня.
 
Луцьктепло з 23 березня тимчасово призупинило опалювальний сезон та попереджає про можливі перебої з гарячою водою.
 
Херсон став наступним містом, яке завершило опалення 24 березня.
 
В столиці вирішили вимикати опалення за умови стабільного потепління. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканала «Київ».
 
«Бачимо, що протягом тижня зберігатиметься достатньо прохолодна погода і вночі ще очікується мінусова температура. Треба також врахувати, що система теплопостачання Києва досить інертна – її не можна ввімкнути за один день після відключення. А будинки охолоджуються досить швидко. Тому ми орієнтуємось на погоду, щоб вимкнення опалення було синхронним стабільному потеплінню. І щоб киянам було комфортно, особливо коли мова йде про заклади соціальної сфери. Якщо ж вимкнути опалення, коли на вулиці прохолодно, люди догріватимуться електроприладами, що спричинить ризик аварійності та перевантаження мережі», – наголосив Віталій Кличко.
 

При цьому він не виключив, що опалювальний сезон у столиці завершать раніше 15 квітня. 

 
Комментарии (0)