ГлавнаяНовости ЖКХСобытияМВФ готовий оголосити про нову програму для України

МВФ готовий оголосити про нову програму для України

У заяві, опублікованій у середу, МВФ підтвердив, що політичні обговорення з українською владою проходили у Варшаві, Польща, з 8 по 15 березня.
МВФ завершує роботу над чотирирічною програмою для України на 15,6 млрд доларів, повідомляє Financial Times.
 
"МВФ фіналізує чотирирічну програму кредитування для України на суму 15,6 мільярда доларів", - ідеться у повідомленні.
 
Джерело сказало, що оголошення буде зроблено за кілька днів.
 
У заяві, опублікованій у середу, МВФ підтвердив, що політичні обговорення з українською владою проходили у Варшаві, Польща, з 8 по 15 березня.
 
“Обговорення між фахівцями МВФ та представниками влади України було продуктивним. Було досягнуто помітно істотного прогресу на шляху до погодження низки заходів, що могли би лягти в основу програми, підтриманої Фондом. Опираючись на цей поступ, експерти МВФ та влада України розраховують на завершення дискусій найближчими днями”, - сказав постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян. 
 
Нагадаємо, на початку обговорення розмір кредиту оцінювався в діапазоні від 14 до 16 мільярдів доларів.
 
Раніше МВФ надав Україні екстрене фінансування обсягом 2,7 млрд доларів, а у грудні затвердив чотиримісячну програму для країни, спрямовану на зміцнення економіки та підготовку її до отримання великого кредиту від Фонду.
 

З початку війни Україна отримала понад 38 мільярдів доларів бюджетної підтримки від іноземних держав та міжнародних фінансових організацій. 

 
Комментарии (0)