ГлавнаяВыбор редакцииЭлектроэнергетикаМВФ вже очікує зростання економіки України близько 3%

МВФ вже очікує зростання економіки України близько 3%

Міжнародний валютний фонд, який у червні покращив прогноз зростання ВВП України цього року з діапазону "від -3% до +1%" до "від +1% до +3%", зараз оцінює динаміку економіки ближче до верхнього краю
Міжнародний валютний фонд, який у червні покращив прогноз зростання ВВП України цього року з діапазону "від -3% до +1%" до "від +1% до +3%", зараз оцінює динаміку економіки ближче до верхнього краю цього нового діапазону, повідомив заступник глави місії МВФ в Україні Натан Епштейн, пише "Україна Комунальна".
 
"Ми все ще перебуваємо в процесі оновлення нашої оцінки економічного виробництва на цей і наступний рік, але ми бачимо, що зростання, найімовірніше, завершиться цього року на рівні 3%", - сказав він.
 
На думку Епштейна, основним фактором зростання є внутрішній попит і приватне споживання, тоді як експорт слабкий, і нещодавнє припинення "зернового коридору" йому не сприяє.
 
"Але економіка, безумовно, адаптується. Вона демонструє чудову стійкість, і ми очікуємо, що наступного року зростання триватиме", - заявив представник МВФ.
 
Він додав, що фонд поки що дотримується базового сценарію, згідно з яким війна завершиться в середині наступного року. За словами Епштейна, з урахуванням очікуваних труднощів майбутньої зими йдеться про помірні темпи зростання економіки.
 
Глава місії Гевін Грей повідомив, що в рамках другого перегляду програми розширеного фінансування EFF передбачається оновлення макроекономічної рамки.
 

Він нагадав, що програма від самого початку має негативний сценарій із продовженням війни на триваліший період, який передбачає збільшення коштами донорів зовнішнього фінансового пакета зі $115 млрд до $140 млрд за період її дії, але також додаткові заходи з боку влади України. 

 
Комментарии (2)
Менеджер
06 декабря 2023 г. 09:06

Для підйому економіки України важливо розвивати аграрне виробництво. Потрібне нове обладнання для вдосконалення якості продукції.

Слава
23 февраля 2024 г. 15:13

Так, згоден, а придбати якісне обладнання для аграрного сектору можна