ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2023-2024На цей рік у держбюджеті на житлово-комунальні субсидії закладено 50 млрд грн

На цей рік у держбюджеті на житлово-комунальні субсидії закладено 50 млрд грн

На цей рік у держбюджеті на житлово-комунальні субсидії закладені 50 млрд грн для 3 млн українських родин. Це орієнтовно на 25% більше, ніж минулого року.
Уряд забезпечив незмінність тарифів для населення на тепло, газ і електрику. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 16 січня, пише "Україна Комунальна".
 
На цей рік у держбюджеті на житлово-комунальні субсидії закладені 50 млрд грн для 3 млн українських родин. Це орієнтовно на 25% більше, ніж минулого року.
 
За словами Прем’єр-міністра, опалювальний сезон 2023-2024 років Україна проходить за рахунок газу власного видобутку. Станом на сьогодні в газосховищах є близько 11,3 млрд кубометрів газу. Денис Шмигаль запевнив, що цього вистачить, щоб успішно завершити опалювальний період.
 
Глава Уряду також наголосив, що цей осінньо-зимовий період наша держава проходить у плановому режимі завдяки завчасним масштабним ремонтам, накопиченню енергоресурсів, захисту об’єктів критичної інфраструктури.
 

Зокрема, в енергетиці було відновлено 2,2 ГВт потужності тепло- та гідрогенерації після торішніх масових російських атак. Наразі виробленої в Україні електроенергії, за його словами, вистачає для покриття внутрішніх потреб. Крім того, завдяки зростанню експортно-імпортних спроможностей Україна може імпортувати більші обсяги електроенергії від західних сусідів та залучати в разі необхідності аварійну допомогу. 

 
Комментарии (0)