ГлавнаяНовости ЖКХТеплоэнергетикаНа Луганской ТЭС дефицит угля: область может остаться без тепла

На Луганской ТЭС дефицит угля: область может остаться без тепла

В Луганской области два источника электроэнергии: электроподстанция ПС 500/220 кВ "Кременская" и "Луганская ТЭС" ООО "ДТЭК "Востокэнерго". Если на подстанции будут перебои в работе на области останется единственный источник электроэнергии - ТЭС.
З початку листопада Росія припинила постачання вугілля марки "А" - антрацит в Україну, і це відбулося не вперше. У 2019 році Росія заблокувала постачання антрациту з окупованої території та станція використовувала природний газ для виробництва електроенергії. Борг Луганській ТЕС за газ перед державою перевищував 1 млрд грн.
 
На Луганській ТЕС теж доведеться використовувати газ, обласна влада звернеться до Уряду щодо механізмів безперебійного постачання газу на ТЕС, про це повідомила пресслужба Луганської ОДА.
 
Відповідне рішення прийнято на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, 8 листопада.
 
Зазначається, що в Луганській області два джерела електроенергії: електропідстанція ПС 500/220 кВ "Кремінська" і "Луганська ТЕС" ТОВ "ДТЕК "Східенерго". Якщо на підстанції будуть перебої в роботі на в області залишиться єдине джерело електроенергії - ТЕС. Крім того, ТЕС є єдиним виробником теплової енергії для споживачів міста Щастя.
 
Однак, вугілля марки "А" там залишилося на 36 діб.
 
Як повідомили представники Луганської ТЕС, працювати на природному газі без додаткових пільг підприємству економічно не вигідно.
 

"Без електрозабезпечення можуть залишитися користувачі І категорії, а саме стратегічні підприємства та об’єкти критичної інфраструктури, школи, дитсадки, медустанови тощо. Також безпосередньо в Щасті в опалювальний період без теплозабезпечення можуть залишиться близько 9 тис. мешканців, три школи, два дитячих садки, міська лікарня, державні та комунальні установи", - йдеться у повідомленні. 

 
Комментарии (0)