ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаНа початок грудня на складах Держлісагентства зберігається понад 260 тис. куб деревини

На початок грудня на складах Держлісагентства зберігається понад 260 тис. куб деревини

На 1 грудня на складах Держлісагентства зберігається понад 260 тис. кубометрів паливної деревини. Запаси створені по всій Україні.
На 1 грудня на складах Держлісагентства зберігається понад 260 тис. кубометрів паливної деревини. Запаси створені по всій Україні. За підсумками останнього тижня заготівля також тримається на рекордних позначках і значно перевищує реалізацію.
 
Про це написав голова відомства Юрій Болоховець. 
 
«Загалом у грудні передбачена заготівля 314 тис. м3 дров. Продовжуються поставки дров в східні та південні прифронтові райони. Великий осяг палива передається нашим військовим. Ситуація в українській енергетиці дуже напружена. Не можна виключати найгірші сценарії. Але дровами країна забезпечена. Лісівники цього року доклали максимум зусиль, щоб українці були з теплом», – зазначив чиновник.
 
Раніше повідомлялось, що Уряд ухвалив рішення про заборону експорту паливної деревини. 
 
«Це сприятиме накопиченню її в Україні. Адже в багатьох громадах, особливо прифронтових, деревина наразі — основний  ресурс для опалення. Атаки росії на енергосистему лише посилюють його стратегічне значення», — підкреслив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр зазначив, що водночас держава працює над збільшенням обсягів постачань із закордону трансформаторів та високовольтного устаткування. За його словами, це потрібно для швидкого відновлення української енергетичної мережі.   

 
Комментарии (0)