ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаНа Запорізькій ТЕС в окупованому Енергодарі закінчилось вугілля

На Запорізькій ТЕС в окупованому Енергодарі закінчилось вугілля

В тимчасово окупованому Енергодарі зупинили роботу Запорізької теплової електростанції, оскільки закінчилось вугілля.

 

В тимчасово окупованому Енергодарі зупинили роботу Запорізької теплової електростанції, оскільки закінчилось вугілля.

За його словами, організувати регулярні поставки зараз неможливо. Це пов'язано з окупацією міста та логістичними труднощами через бойові дії на півдні України, зокрема зі зруйнованими об'єктами інфраструктури, мостами та ділянками залізниці. Персонал теплової станції тимчасово перевели на вимушений простій.

Орлов зазначив, що зупинка роботи ТЕС не вплине на отримання комунальних послуг в Енергодарі. За його словами, світло-, тепло- та водопостачання в місті буде йти від Запорізької АЕС, проте, можливо, гаряча вода буде на кілька градусів холоднішою.

Вночі 3 березня російсько-окупаційні війська зайшли в Енергодар. 27 березня депутат міської ради Енергодара від забороненої ОПЗЖ Андрій Шевчик оголосив, що очолить новостворену «раду самоорганізації міста». Законний міський голова Дмитро Орлов заявляв, що цей орган є нелегітимним.

Уже 7 квітня «Енергоатом» повідомив, що російсько-окупаційні війська в Енергодарі почали створювати фейкові органи влади. Шевчик підписав «наказ» про звільнення законно обраного чинного мера Дмитра Орлова, а також всіх керівників та членів виконавчих органів міської влади.

29 квітня стало відомо, що Дмитра Орлова та його команду перевезли до Запоріжжя заради безпеки. Вони продовжать управляти містом віддалено.

 

 

 
Комментарии (0)