ГлавнаяНовости ЖКХСобытияНАБУ завершили розслідування за підозрою колишнього посадовця «Енергоатом» у зловживанні

НАБУ завершили розслідування за підозрою колишнього посадовця «Енергоатом» у зловживанні

НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою колишнього посадовця ДП «НАЕК «Енергоатом» у зловживанні службовим становищем під час проведення аукціону з продажу електричної енергії
НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою колишнього посадовця ДП «НАЕК «Енергоатом» у зловживанні службовим становищем під час проведення аукціону з продажу електричної енергії у вересні 2020 року, про це повідомляється на сайті НАБУ.   
«Слідство встановило, що коли ДП «НАЕК «Енергоатом» організувало аукціон з продажу електричної енергії, підозрюваний умисно створив умови, за яких переможцем визнали учасника з пропозицією 1120 грн за 1 МВт·год та з яким надалі підписали договір купівлі-продажу електричної енергії. При цьому, інші учасники аукціону пропонували вигідніші ціни – до 1300 грн за 1 МВт·год.
 

Внаслідок продажу 1 465 000 МВт·год електроенергії за заниженою ціною держпідприємство недоотримало дохід в сумі 93,76 млн грн. Про підозру експосадовцю «Енергоатому» за ч. 2 ст. 364 КК України повідомлено у лютому 2023 року», - зазначили в НАБУ. 

 
Комментарии (0)