ГлавнаяНовости ЖКХГазоснабжениеНафтогаз має намір відсудити у Газпрому ще $ 8 млрд

Нафтогаз має намір відсудити у Газпрому ще $ 8 млрд

Нафтогаз розраховує відсудити у Росії компенсацію за захоплення Москвою активів НАКу в Криму

Нафтогаз розраховує відсудити у Росії компенсацію за захоплення Москвою активів НАКу в Криму

Український державний холдинг НАК «Нафтогаз України» в поточному році може відсудити у Росії ще близько 8 мільярдів доларів США у вигляді компенсації за збиток від захоплення активів держпідприємства на території Криму в результаті анексії Кримського півострова навесні 2014 року, - повідомив комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко.

«Так, вже в цьому році можемо виграти до 8 млрд дол. Але потім буде питання як забрати», - написав топ-менеджер у себе в Facebook.

За його словами, в цьому позові відповідачем є Російська Федерація, а безпосередньо позовні вимоги складають 5 млрд дол. Але з урахуванням очікуваних відсотків загальна сума, яку Україна розраховує отримати за результатами позови в міжнародному арбітражі повинна скласти $ 8 млрд.

Раніше Hubs писав, що російський газовий монополіст «Газпром» після вироку арбітражної палати Стокгольма про стягнення понад 4 мільярдів доларів на користь України за кабальними контрактів 2009 р знизив тиск на вході в українську газотранспортну мережу і, таким чином, вдався до шантажу, як української боку, так і Європи. За словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, «Нафтогазу» в екстреному режимі було доручено вжити низку заходів для недопущення зриву газопостачання.

Згодом глава уряду анонсував, що новий виток газової кризи з РФ повинен був офіційно завершитися 5 березня.

 

 
Комментарии (0)