ГлавнаяНовости ЖКХВодоснабжениеНайбільших руйнувань через російське вторгнення зазнав водоканал в Ірпені - Дмитро Новицький

Найбільших руйнувань через російське вторгнення зазнав водоканал в Ірпені - Дмитро Новицький

Найбільших руйнувань на тлі російського вторгнення зазнав водоканал в Ірпені на Київщині. Про це повідомив голова асоціації водоканалів України Дмитро Новицький
Найбільших руйнувань на тлі російського вторгнення зазнав водоканал в Ірпені на Київщині. Про це повідомив голова асоціації водоканалів України Дмитро Новицький під час брифінгу, передає пресслужба асоціації.
 
Голова асоціації розповів, що зараз ведуться роботи з відновлення водопостачання в Макарові, Димерці на Київщині, Тростянці Сумської області, в Харкові та Сумах.
 
Складною залишається ситуація на території Донецької та Луганської областей. Там працівникам доводиться вести роботу з відновлення постачання під обстрілами. На деяких ділянках працювати стає практично неможливо.
 
Миколаїв більше місяця був без централізованого водопостачання. Зараз вдалося його відновити, проте вживати воду в якості питної без додаткового очищення не рекомендується.
 
На території Західної України водоканали стикнулися з додатковою проблемою збільшення кількості споживачів, адже системи не передбачає такого навантаження.
 
Крім того, як зазначив Дмитро Новицький, є деякі складнощі з реагентами з очищення води.
 
«Відчувається дефіцит реагентів, адже відбулася релокація виробників, багато хто з них знаходився на територіях, що зараз окуповані, або в зоні ризику, відповідно, були порушені логістичні ланцюжки. Зараз все відновлюється. І хоч є певні складнощі, водоканали забезпечені відповідними реагентами, у тому числі й завдяки критичному імпорту. Ми встигли подати зміни до переліку імпортованих матеріалів і реагенти ввозяться з-за кордону», – повідомив Новицький.
 

Він також додав, що завдяки ЮНІСЕФ та Червоному Хресту вдалося залучити додаткової допомоги на суму близько 100 млн грн для відновлення водопостачання на деокупованих територіях.  

 
Комментарии (0)