ГлавнаяНовости ЖКХЗаконодательствоНакопичувальні пенсії можна буде передавати у спадок

Накопичувальні пенсії можна буде передавати у спадок

Накопичувальна пенсійна система передбачає, що накопичення стають вашою приватною власністю. У разі, якщо з вами щось відбувається, переходить до ваших нащадків, спадкоємців, якщо ви визначите окремих спадкоємців.

На відміну від солідарних пенсій, накопичувальні можна буде передавати у спадок.

Про це заявила заступниця міністерки соцполітики Дарія Марчак під час телемарафону, коментуючи впровадження другого рівня пенсійної системи.

«Накопичувальна пенсійна система передбачає, що накопичення стають вашою приватною власністю. Відповідно ця приватна власність у разі, якщо з вами щось відбувається, переходить до ваших нащадків, спадкоємців, якщо ви визначите окремих спадкоємців. Тобто незалежно від того, як буде розвиватися ваше життя — це вже ваші гроші, на які маєте право тільки ви», — наголосила посадовиця.  

Нагадаємо, Пенсії в Україні, які виплачуються на банківську картку, можуть бути автоматично "заморожені". Це відбувається, якщо пенсіонер не проводить жодних транзакцій за своїм банківським рахунком понад шість місяців. Однак можна без проблем відновити виплати.

Як знову отримувати пенсію на картку, якщо нарахування було припинено:
 
Зробити це онлайн, на жаль, не можна. Для відновлення виплат потрібна особиста присутність пенсіонера у відділенні Пенсійного фонду.
 
Щоб відновити виплати пенсії на карту, дотримуйтесь простої інструкції:
  • Прийти до будь-якого відділення Пенсійного фонду України.
  • Підтвердити особистість за допомогою документа.
  • Очікувати, доки фахівці Пенсійного фонду проведуть перевірку даних (це займає близько 10 днів з дня звернення).

Щойно у ПФУ завершать процедуру, виплата пенсії на банківську картку продовжиться. Крім того, пенсіонер зможе доотримати кошти, які для нього передбачені.  

 
Комментарии (0)