ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2024-2025Наступний опалювальний сезон можемо вперше пройти без імпорту газу - Нафтогаз

Наступний опалювальний сезон можемо вперше пройти без імпорту газу - Нафтогаз

Наступний опалювальний сезон 23/24 Україна може вперше пройти без імпорту газу. Про це йдеться в заяві голови НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова
Наступний опалювальний сезон 23/24 Україна може вперше пройти без імпорту газу. Про це йдеться в заяві голови НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова, повідомляє "Україна Комунальна".
 
За словами Чернишова, у 2023 році Нафтогаз має намір видобути 13,5 млрд кубометрів газу. Також маємо певні очікування від приватних видобувників.
 
Нафтогаз долучився до платформи спільних закупівель газу Aggregate EU. Якщо при негативному розвитку подій палива не вистачатиме, потрібні обсяги його зможуть оперативно замовити.
 
Також голова Нафтогазу наголосив, що в нашій країні досить великі запаси газу, і їх час використовувати.
 

За інформацією прем'єра, станом на зараз в українських сховищах зосереджено 9,2 млрд куб. м газу. При цьому Україна входить до трійки країн Європи з найбільшими запасами газу. Також за даними голови уряду, Україна має у своєму розпорядженні чи не найбільші у Європі підземні газові сховища (ПСГ), у яких можна зберігати понад 30 млрд кубів газу. 

 
Комментарии (0)