ГлавнаяНовости ЖКХВодоснабжениеНемає жодної ГЕС, яка б не була атакована ворогом - Укргідроенерго

Немає жодної ГЕС, яка б не була атакована ворогом - Укргідроенерго

Всі гідроелектростанції в Україні потрапили під удари ворога. Українські ГЕС втратили близько 40% генерації, про це розповів гендиректор "Укргідроенерго" Ігор Сирота
Всі гідроелектростанції в Україні потрапили під удари ворога. Українські ГЕС втратили близько 40% генерації, про це розповів гендиректор "Укргідроенерго" Ігор Сирота в ефірі телемарафону, пише "Україна Комунальна".
 
"На сьогоднішній день, на жаль, немає ні однією станції, яка б не атакована російським агресором. Більше 130 ракетних ударів було завдано по нашій генерації. Ми розуміємо, що втрачаємо і втратили чимало", - сказав він.
 
За його словами, Каховська ГЕС була втрачена повністю, а ДніпроГЕС значно пошкоджена. Всі інші гідроелектростанції - у процесі відновлення.
 
"Що буде можливо відновити, ми ще не знаємо. До осінньо-зимового періоду стоїть завдання відновитися максимально, але на сьогодні це питання складно, тому що як не кожен тиждень, то кожен місяць постійно ракетні удари. Ми плануємо одне, а ворог планує інше. Тому сьогодні прогнозувати щось дуже важко", - додав Сирота.
 

Він зазначив, що українські ГЕС втратили близько 40% генерації, а теплові станції - понад 80%. Ці джерела генерації є балансуючими для української енергетики, тому є дефіцит балансуючої генерації. 

 
Комментарии (0)