ГлавнаяНовости ЖКХИнфографикаІнфографіка: найбільш поширеними вибухонебезпечними предметами на території України

Інфографіка: найбільш поширеними вибухонебезпечними предметами на території України

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій розробило інфографіку з найбільш поширеними вибухонебезпечними предметами на території України.
На сьогодні маємо сувору реальність: значна частина території нашої країни може бути небезпечною для життя та здоров’я - через десятки та сотні тисяч мін чи замінованих об’єктів, що залишаються після ворожої окупації та бойових дій.
 
Тема для українців, на жаль, не нова. Починаючи з 2014 року, через російську збройну агресію близько 16 тисяч квадратних кілометрів території Луганської та Донецької областей виявилися нашпигованими вибухонебезпечними предметами.
 
А от масштаби наслідків нинішніх бойових дій - з початку повномасштабного вторгнення рф - після Перемоги фахівцями доведеться ще довго вивчати.
 
Втім, вже зараз зрозуміло, що йдеться про десятки й сотні тисяч смертельно небезпечних предметів, які окупанти залишають та ще залишать на наший землі.
 
Подолання наслідків вторгнення потребуватиме тривалого часу: вибухонебезпечні залишки ракет та снарядів, протипіхотні міни, закладені ворогом,- все це вже зараз - жорстока реальність, яку не можна ігнорувати.
 
Навіть звільнені території певний час не будуть придатні до нормального життя - аж поки на них не попрацюють фахівці з розмінування та знешкодження смертельних знахідок.
 
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій розробило інфографіку з найбільш поширеними вибухонебезпечними предметами на території України.
 

І ще раз - алгоритм, як діяти у разі їх виявлення. 

 

 
Комментарии (0)