ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаНКРЕКП: ситуація з дотриманням графіків відключень покращилась

НКРЕКП: ситуація з дотриманням графіків відключень покращилась

Результати чотирьох хвиль перевірок свідчать про позитивну динаміку виконання ОСР вимог чинного законодавства щодо дотримання графіків відключень та належного інформування про перерви в електропостачанні
Національна комісі, бщо здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг після хвилі обурення з боку енергетиків через «несправедливі» штрафи за відключення повідомив про покращення ситуації графіками відключень. Про це йдеться в повідомленні Регулятора.
 
«Результати чотирьох хвиль перевірок свідчать про позитивну динаміку виконання ОСР вимог чинного законодавства щодо дотримання графіків відключень та належного інформування про перерви в електропостачанні», – повідомили в комісії.
 
Починаючи з листопада минулого року Регулятор розглянув понад 3,6 тисяч таких звернень та скарг споживачів з усіх регіонів країни, де застосовуються графіки відключень від електропостачання.
 
Станом на початок лютого 2023 року НКРЕКП на своїх засіданнях прийняла рішення щодо проведення 49 позапланових виїзних перевірок 14 ОСР на підставі 172 звернень споживачів.
 
Результати чотирьох хвиль перевірок свідчать про позитивну динаміку виконання ОСР вимог чинного законодавства щодо дотримання графіків відключень та належного інформування про перерви в електропостачанні. Більшістю ліцензіатів публікуються коректні та зрозумілі для споживачів графіки, в них зазначається початок та кінець відключень.
 
Таким чином ОСР зробили висновки, врахували вимоги Регулятора та чинного законодавства, відтак спостерігається тенденція до впорядкування з боку ОСР питання дотримання графіків відключення. Також суттєво покращилось інформування споживачів. Крім того, є декілька ОСР, в яких за результатами перевірок не виявлено недоліків, зокрема це ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» та АТ «ПРИКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО».
 

Нагадаємо, Державна інспекція енергетичного нагляду України встановила, що оператори систем розподілу (обленерго) докладають максимум зусиль, щоб розподіл дефіцитної електроенергії між всіма споживачами був справедливим. 

 
Комментарии (0)